Creago

Creago
Creago Oy on rakentamisen konsulttipalveluihin erikoistunut monialayhtiö, joka tarjoaa kattavat konsultti- ja kokonaispalvelut niin korjausrakentamisen kuin uudisrakentamisen rakennus- ja kehityshankkeisiin.

Yhteystiedot

Postiosoite:
Kanavaranta 9, 00160 Helsinki

050 575 8071

info@creago.fi

Tarvitsetko apua projektissa?

Ota meihin yhteyttä! Katsotaan projektinne kuntoon!

Ota yhteyttä

Creago Oy vahvasti mukana Kanavaranta 9 kiinteistön peruskorjauksessa

Merimieseläkekassan omistama Kanavaranta 9 kiinteistö on H. Borgstöm yhtiön vuonna 1906 rakennuttama, arkkitehti Waldemar Aspelin suunnittelema kahdeksan kerroksinen varastorakennus. Julkisivultaan se edustaa myöhäisjugendia.

Kanavaranta 9 on Katajanokan viimeisiä alkuperäistä merenkulku- ja varastokäyttöä sisältäneitä rakennuksia. Tavaraliikenteen ja satamatoimintojen edellytykset muuttuivat nopeasti 60-70 -luvuilla, jonka vuoksi satamatoiminnot väistyivät Katajanokalta.

Kiinteistöön on tehty ensimmäinen laaja peruskorjaus 80-luvun puolessa välissä, jolloin rakennus otettiin toimistokäyttöön. Toinen laaja peruskorjaus suoritettiin vuonna 2020, jolloin tehtiin kiinteistön julkisivu- ja vesikattosaneeraus sekä laaja sisäpuolinen peruskorjaus. Samassa yhteydessä tehtiin energiaperusparannuksia sekä ajantasaistettiin teknisiä järjestelmiä. Sisäpuoliset työt jatkuvat edelleen vuokralaismuutostöiden osalta.

Creago Oy on hoitanut rakennuttamisen projektinjohto– ja valvontatehtävät, osan kuntotutkimuksista sekä vuokralaismuutostöiden pää- ja arkkitehtisuunnittelun 5-7 kerrosten osalta. Lisäksi olemme suunnitellut julkisivuvalaistuksen yhteistyössä valaistussuunnittelijan kanssa.

”Nyt rakennus on saanut arvoisensa julkisivuvalaistuksen”
toteaa Creago Oy:n toimitusjohtaja Satu Matikainen.

Valokuvaajat: Matias Viinikainen (valokuva 1) ja Anne Pursiainen (valokuva 2)

Merimieseläkekassa on vuonna 1956 perustettu työeläkelaitos, joka huolehtii merenkulkijoiden lakisääteisestä työeläketurvasta. Tulevaisuuden eläkkeiden rahoitusta Merimieseläkekassa turvaa pitkäjännitteisellä, vastuullisella ja tuottavalla sijoitustoiminnallaan. Noin 1200 miljoonan euron arvoisesta sijoitusomaisuudesta noin kolmannes muodostuu kiinteistöomistuksista. Merimieseläkekassan toimistotilat sijaitsevat Kanavaranta 9 kiinteistössä. www.merimieselakekassa.fi