Creago

Creago
Creago Oy on rakentamisen konsulttipalveluihin erikoistunut monialayhtiö, joka tarjoaa kattavat konsultti- ja kokonaispalvelut niin korjausrakentamisen kuin uudisrakentamisen rakennus- ja kehityshankkeisiin.

Yhteystiedot

Postiosoite:
Kanavaranta 9, 00160 Helsinki

050 575 8071

info@creago.fi

Tarvitsetko apua projektissa?

Ota meihin yhteyttä! Katsotaan projektinne kuntoon!

Ota yhteyttä

Creago Oy suorittaa tiiveysmittauksia korkealla ammattitaidolla

Tiiveysmittauksia suoritetaan tiivistyskorjauksien ja muiden korjaustoimenpiteiden yhteydessä. Tiiveysmittauksen merkitys ja tavoite sekä tiiveystaso vaihtelee suoritetun toimenpiteen mukaan. Creagolta saa luotettavan tiiveysmittauksen suoritetun toimenpiteen mukaisesti niin uudis- kuin saneerauskohteissa.

Rakenteen tiiveyttä mitataan energiaparannuskorjauksien ja sisäilmakorjauksien yhteydessä. Tiiveyttä mitataan myös kiinteistöön kohdistuvien kuntotutkimuksen yhteydessä. Creagon tutkijat opastavat mikä on paras mittausmenetelmä, tiiveystaso ja parannusvaihtoehto. Tiiveyttä voidaan tutkia merkkiainekokeella, lämpökameralla, merkkisavulla jne. Menetelmän valinta riippuu suoritetusta operaatiosta ja operaation tavoitteesta.

Tiiveysmittausmenetelmistä tarkin ilmavuotokohtien paikannukseen on merkkiainekoe. Rakenteisiin lasketaan hallitusti merkkiainekaasua haluttu määrä ja vuotopaikat selvitetään siihen tarkoitetulla laitteistolla. Yksi tyypillisimmistä käytettävistä kaasuista on typen ja vedyn seos. Laitteisto havaitsee pienimmätkin rakenteiden vuotokohdat erittäin herkästi.

Merkkiainekoe on monipuolinen tutkimusmenetelmä

Merkkiainekoetta käytetään monessa eri tarkoituksessa rakennusten kuntotutkimusten ja sisäilmatutkimusten yhteydessä. Energiaparannuskorjauksien lisäksi esimerkiksi erilaisten hajuhaittojen kulkeutumisen selvitykset voidaan tehdä merkkiainekokeen avulla. Rakenteiden lisäksi myös IV-kanavistojen ja viemäreiden tiiveysmittauksia tehdään merkkiainekokeen avulla.

Radontutkimusten yhteydessä radonarvojen ylittyessä vuotokohdat voidaan selvittää merkkiainekokeella, tai arvioitaessa radonin poistojärjestelmän toimintaa. Hormien, savuhormien, rakenteiden ilmarakojen ja tuuletusvälien tiiveyden tutkiminen sekä toimivuuden selvittäminen onnistuu merkkiainekokeen avulla.

Ota yhteyttä ja kysy lisää tiiveysmittauksista: info@creago.fi